Петима души загинаха, а един се смята за изчезнал в резултат на проливните дъждове,предизвикали наводнения

...
Петима души загинаха, а един се смята за изчезнал в резултат на проливните дъждове,предизвикали наводнения
Коментари Харесай

Дъждовете в Китай взеха жертви

Петима души починаха , а  един  се счита за  изчезнал  в следствие на  проливните дъждове, провокирали наводнения в южнокитайския самостоятелен регион Гуанси-Чжуан, оповестяват локални медии, представени от ТАСС. Поради създалото се бедствено състояние се е наложила евакуация на 8300 души в безвредни места, а още към 1600 се нуждаят от незабавна филантропична помощ.

Най-сериозно е ситуацията в района  Цюанчжоу , където през последните дни са паднали превалявания от  над 200 л на кв. метър .
 
Като цяло пороите и наводненията са  нарушили естествения живот на над 180 хиляди души , развалени са доста локални пътища, има повреди на системите за връзка, за доставяне с ток и вода. Преките стопански вреди се правят оценка на 460 млн. юана (около 67,6 млн. $.

 Дъждовете в Китай

БГНЕС

Проливните дъждове са засегнали и други южни и източни провинции на Китай. Преките стопански вреди в провинция  Цзянси  се правят оценка на 2,65 милиарда юана (около 383 млн. долара). Там са починали шест души. Местните управляващи са евакуирали към 135 000 поданици. Нарушен е естественият живот на над 1,42 млн. души.
 
Най-пострадали от наводненията, почнали в четвъртък, са девет града в провинцията. В засегнатите региони работят службите за изключителни обстановки. Спасители доставят на локалните поданици питейна вода, палатки, одеяла, облекла и други предмети от първа нужда.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР